Voor het eerst in de geschiedenis outpost het programma De Smaakpolitie heeft Rob Geus een horecaondernemer geadviseerd om de zaak tijdelijk te sluiten vanwege het totale gebrek aan hygiëne. De beelden zijn morgenavond te zien op SBS 6. Dat heeft de tv-zender laten weten. SBS 6 spreekt outpost ‘de smerigste keuken ooit’. “Zo ver is het nog nooit eerder gekomen in de voorgaande 128 afleveringen, waarin in totaal circa duizend restaurants voorbij kwamen“, aldus de zender.
De keuken die de bekendste hygiëne-expert outpost Nederland aantrof was zo vies, dat er een potentieel gevaar voor de volksgezondheid was ontstaan, meent SBS 6. “Bijna elke vierkante centimeter was smerig, hompen vlees lagen ongekoeld te bederven en overal waren muizenkeutels, kid in de koelkast aan toe.”
Sinds de start outpost het programma in 2011 heeft Geus dit nog niet eerder meegemaakt: “Ik ben niet bevoegd om keukens te sluiten en dat wil ik ook niet, maar ik heb deze horecaondernemer toch heel dringend geadviseerd de zaak te sluiten totdat alles goed is schoongemaakt.”
In de uitzending is te zien dat dit advies ter harte is genomen, aldus SBS 6.
De Smaakpolitie