Bakker, die eerder directeur was bij congrescentrum RAI Amsterdam en reisorganisatie TUI, wordt belast met de dagelijkse aansturing van de onderneming.
De primaire verantwoordelijkheid voor het fusieproces met de Belgische branchegenoot Mediahuis blijft in handen van de raad van commissarissen.
TMG schorste eerder deze maand topman Geert Jan van der Snoek en financieel directeur Leo Epskamp. Zij weigerden akkoord te gaan met het overnamebod van Mediahuis en grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, die samen al meer dan de helft van de aandelen bezitten.
Talpa
De twee geschorste bestuurders wilden ook praten met Talpa van John de Mol, dat een hoger bod heeft neergelegd.
De commissarissen vonden dat evenwel niet nodig omdat dat bod toch geen kans van slagen zou hebben, aangezien De Mol niet meer aan een meerderheid kan komen.
Rechtszaak
Talpa vindt dat het geen eerlijke kans heeft gekregen en is daarom naar de rechter gestapt, evenals de centrale ondernemingsraad van TMG en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam buigt zich donderdag over de zaak.
Mediahuis
Mediahuis liet dinsdagavond weten dat het een plukje aandelen TMG heeft bijgekocht. Het gaat om een belang van 0,7 procent dat buiten de beurs om is gekocht van de familie Kok, voor 6 euro per aandeel. Het totale belang van Mediahuis en de familie van Puijenbroek komt daarmee op net geen 60 procent. Talpa bezit 25,6 procent.
”Als één van de oprichtersfamilies van De Telegraaf, vinden wij het belangrijk onze steun uit te spreken voor Mediahuis en de familie van Puijenbroek”, liet de familie Kok weten. ”De continuïteit van de onderneming en van De Telegraaf is bij hen het beste gewaarborgd.”
Mediahuis heeft voor het belang van de familie Kok 6 euro per aandeel betaald, wat overeenkomt met de prijs die het bedrijf de overige aandeelhouders biedt. Talpa biedt 6,50 euro per aandeel.