Catherine Keyl, een van de grootste sterren uit ons tv-verleden, is zwaar teleurgesteld in het Franse restaurant Le Cinq. Dat laat ze vandaag wetenin haar column in De Telegraaf. Het restaurant van het Parijse hotel Four Seasons George V heeft drie Michelin-sterren, maar wist La Keyl niet te bekoren. Sterker nog: ze vond het eten daar echt niet te kanen. En dat terwijl ze juist enorm hoopvol gestemd was. “Bij de kaart moest ik wel even slikken. Voorgerechten 70, hoofdgerechten 140.”
Keyl vroeg aan de ober wat de specialiteit van het huis is en ze kreeg ganzenlever met zeewier. “Ik zeg nog tegen hem: ’Weet u wel zeker dat dat lekker is?’ maar hij garandeert mij een ‘ongelooflijke smaaksensatie.’”
“Nou, dat was het. Ik heb nog nooit zo iets goors gegeten“, foetert de presentatrice. “Ik zeg tegen de ober dat het me erg spijt, maar dat ik het niet op zal eten omdat het echt geen combinatie is.”
Daarna kreeg ze een kwartel ‘die zo rood gebakken is dat ik denk dat hij alsnog van m’n bord af zal vliegen’. “De cheesecake aan het einde van deze escapade, à raison van 300 euro, is te zuur voor woorden.”
De volgende dag ging ze met de Thalys terug van Parijs naar Amsterdam. Ze kreeg eten aan boord. “Ik durf het haast niet te zeggen, maar het was lekkerder dan het diner bij Georges V.”
Georges V heeft nog niet gereageerd op de kritiek van La Keyl.
Foto: WNL